Grilování na svatbě

Tento článek nesouvisí se Statkem Blažejovice a je určený pro širokou veřejnost.

Časté jsou Vaše dotazy na grilování během svateb. V rámci narozenin či vesnických oslav rozhodně grilování velkých kusů masa fandím. Na svatbě ovšem vůbec.

Proč negrilovat celá prasata?

  1. Vysoké náklady, zcela neúměrná cena (kuchař, dřevo, grill, doprava apod.)
  2. Velké množství odpadu (až 50% váhy)
  3. Velké množství zbytků (hosté k večeru tolik nesnědí)
  4. Kouř během celé svatby, složitý úklid
  5. Nejistá hodina, kdy bude maso hotové
  6. Hosté nemají možnost výběru masa

Proč grilovat v malém množství?

  1. Úžasná nabídka pro hosty (steaky, klobásy, ryby, zelenina na grilu, špízy, hamburgery apod.)
  2. Naprostá čerstvost, široká paleta chutí a vůní (bylinky, koření apod.)
  3. Možnost přesného načasování (večeře), možnost postupného grilování
  4. Žádné zbytky, kosti a odpad
  5. Luxusní vzhled na talíři

Je nějaký kompromis?

Kompromisem může být drůbež, šunka od kosti, kýta, či maso z udírny. Nejsem odborník, ale i v tomto případě dávám přednost naporcování a přípravě v profi troubě, někdy je částečně vhodná i parní.

Osobně se snažím některé produkty přesouvat z grilu do trouby, jedná se například o lososa, kuřecí kapsy apod. Fandím také grilování na ovocných pilinách, dřevěném uhlí či profi elektrickým grilům.

Velmi důležité je zajisté kvalitní maso, čerstvé bylinky a koření. Co budete grilovat je jen na Vás.

Autor: Jakub Rožeň, svatební konzultant | Tento text je chráněn autorským zákonem.
TOPlist
měřeno od 22.8.2013
© mee

^

FB