Hudba na svatbě

VYDÁNO: 2013-11-20

Tento článek nesouvisí se Statkem Blažejovice a je určený pro širokou veřejnost.

Nezapomeňte prosím, že u oběda je hudba z rádia velmi nevhodná. Připravte si CD či mp3, výběr hudby je jen na Vás, měl by být klidnější, zajisté ne monotónní. Vhodné je cokoliv, co doplní svatební atmosféru a udělá Vám radost.

Svatební "zábavové" kapely mají v poslední době asi jedinou výhodu – a to je tradice. Můj subjektivní názor a dojem je zcela jednoznačný – klienti se berou v pozdějším věku, hosté jsou rádi, že se o ně někdo celý den stará, že konečně vidí své přátele či rodinu a odpočinou si. "Řádění" na tanečním parketu ustupuje zřetelně do pozadí každým rokem, zvláště pak u hitů jako Jede jede mašinka. A platit kapele za vystoupení na úrovni průměrného karaoke? To ne. Čeho si opravdu vážím jsou kapely specializované na konkrétní žánry a nechlubí se osmi hodinovou produkcí. Kratší kvalitní vystoupení ve správný čas totiž fungují zcela dokonale.

Další úžasnou možností jsou (nejen v odpoledních hodinách) písničkáři nebo například smyčcová tria, která hrají moderní melodie po vzoru Piano Guys (Coldplay, Adele apod.).

Svatební DJe hodnotit nechci – sám jsem tuto náročnou profesi léta vykonával, nicméně všem šikovným klukům vzkazuji, že díra na trhu je obrovská. Profesionální DJ je pro moderní svatbu velmi vhodné řešení, moderování, regulace hlasitosti, hudba na přání - výhod je spousta. Jen prosím buďte při výběru pečliví a opatrní.

Vlastní mp3 playlist by správně v kategorii "Hudba na svatbě", vůbec neměl být, je to velmi nešťastné řešení. Jsou ale i zkušenosti, kdy se ženich svým playlistem skvěle trefil nebo je to také příjemná varianta pro klidnější svatby, kde se velká zábava neočekává. Kapela je drahá a hlučná, kvalitních DJ´s je málo.. takže v některých případech - proč ne.

Autor: Jakub Rožeň, svatební konzultant | Tento text je chráněn autorským zákonem.

© mee

^

FBStatek Blažejovice
TOPlist
měřeno od 22.8.2013