↶ Grilování na svatbě
VYDÁNO: 2013-11-29
Tento článek nesouvisí se Statkem Blažejovice a je určený pro širokou veřejnost.
Časté jsou Vaše dotazy na grilování během svateb. V rámci narozenin či vesnických oslav rozhodně grilování velkých kusů masa fandím. Na svatbě ovšem vůbec.
Proč negrilovat celá prasata?
- Vysoké náklady, zcela neúměrná cena (kuchař, dřevo, grill, doprava apod.)
- Velké množství odpadu (až 50% váhy)
- Velké množství zbytků (hosté k večeru tolik nesnědí)
- Kouř během celé svatby, složitý úklid
- Nejistá hodina, kdy bude maso hotové
- Hosté nemají možnost výběru masa
Proč grilovat v malém množství?
- Úžasná nabídka pro hosty (steaky, klobásy, ryby, zelenina na grilu, špízy, hamburgery apod.)
- Naprostá čerstvost, široká paleta chutí a vůní (bylinky, koření apod.)
- Možnost přesného načasování (večeře), možnost postupného grilování
- Žádné zbytky, kosti a odpad
- Luxusní vzhled na talíři
Je nějaký kompromis?
Kompromisem může být drůbež, šunka od kosti, kýta, či maso z udírny. Nejsem odborník, ale i v tomto případě dávám přednost naporcování a přípravě v profi troubě, někdy je částečně vhodná i parní.
Osobně se snažím některé produkty přesouvat z grilu do trouby, jedná se například o lososa, kuřecí kapsy apod. Fandím také grilování na ovocných pilinách, dřevěném uhlí či profi elektrickým grilům.
Velmi důležité je zajisté kvalitní maso, čerstvé bylinky a koření. Co budete grilovat je jen na Vás.